Friday, 18 July 2014

Lelaki Tough? Biasa pon ok.



Oit! Hehe.. Cane hidup? Ada kemajuan tak? Dah ada impian hidup ke belom? Or masih tercari-cari identiti diri sendiri? Wakaka! Ok, saje je nk mukadimah dia buad macam iklan sikit. Huwa3.. Hari ni aku nak cakap pasai lelaki yang Tough! Zaman la ni orang pakat panggil Sado.

Dulu aku taktau pon maksud sado ni hape menda. So, aku tya orang. Dia habaq tough. Baru la aku tau. Tapi aku lebih suka sebot tough sebab baru nampak macam gah sikit. Sado macam nama sejenis gula-gula ja. Macam nak makan plak. Kwang3.. Tapi suka hati ikot sedap rasa korang la nak panggil apa pon kan.

Dari pemerhatian aku ramai pompuan sekarang ni demand gila nak laki yg badan ketak2 ketui2 ada six packs muscle pa menda tula. Tapi tak semua. Ada yg geliiiii! Aku ada sorang kawan yg geli tengok badan laki ketoi2. Ok, tak kesahla. Keinginan masing2. Ye, aku paham sedap mata memandang pemandangan ketak2 itu. Kalau nampak urat timbui kat tangan orang lelaki ni pon dh macam..... Waaaaa! Bhahahaha.. Ni apatah lagi muscle. Ye dok?

Aku mengaku la aku pon suka gak tengok laki tough ni. Tapi!!! Depends la jenih tough yg lagu mana. Bagi aku, jenih tough yg aku suka ialah yg tahap sederhana ja. Contoh


Justin Bieber



Liam Hemsworth



Zac Efron



Beau Mirchoff



David Franco



Taylor Lautner

Haaaa!! Semua jejaka diataih adalah yg memiliki badan yg tough tahap sederhana. Hahaha.. Aku taknak la noh gambaq dorang tak pakai baju kan. Satg tercemaq la blog aku ni. Kalau nak tengok search la sendiri. Seriously, tahap yg macam depa2 ni cukup la. Dah ok dah. Tak payah sampai badan macam Body Builder tu. BADAN MACAM THE ROCK SANGAT TURN OFF. Wahahaa! Geli la tengok badan macam The Rock atau body builder yg terlampau berketui-ketui. Ase macam......euwwwww~ Geli geli geli~

Hahahaa.. Itu aku punya pendapat ja. Kalau hampa rasa ok, okla. Terpulang la. Tapi ikhlas dari hati aku cakap, kalau hati dah sayang, kuruih kering macam mana pon sayang jugak. Gemok tembam pon sayang jugak. Takdaknya nak memilih-milih sangat. Memang terima ja kalau dah sayang tu. Lagipon laki yg tough ni akan menarik minat ramai perempuan dan korang akan berhadapan dgn ramai saingan. Pahtu kalau perempuan tu ramai lagi cantik cun melecun aku akan rasa insecure. Lelaki tu pulak rasa dia hensem ramai peminat lagi aku ni tauk tepi ja. Menyampahh! Hahaha. Ok, iu je. Adios!

Monday, 14 July 2014

Lyrics Cry - Rihanna


I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truly
But at the time it didn't mean a thing

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

Did it happen when we first kissed?
'cause it's hurting me to let it go
Maybe 'cause we spent so much time
And I know that it's no more
I should've never let you hold me baby
Maybe why I'm sad to see us apart
I didn't give to you on purpose
Can't figure out how you stole my heart

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

How did I get here with you, I'll never know?
I never meant to let it get so, personal
And after all I tried to do, to stay away from loving you
I'm broken hearted, I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

[x2]
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

All my life...

Saturday, 12 July 2014

Header Transparent Aku Berjaya!



Hello! What's up guys? Sehat dak? How's your days during this Ramadhan? Ahaha.. Semoga semua sehat la ye. Maklum la musim buah-buahan bulan puasa ni. So ramai gak yg batuk la demam la kan? Harini nothing special just nak kongsi sikit kegembiraan aku sbb post2 sebelum ni asyik buad review utk buku2 yg aku penah baca je. Hihi..

Nampak tak wajah baru blog aku?? Hahaha. Takdak la lawa mana but aku berjaya buad header transparent sendirik!! Tau dak aku dah search dan cuba buad memacam tutorial yg ramai orang dok habaq tu. Still tak jadi. Taktau la kalau aku ni yg hampeh tak reti buad kan? Haha.. Apapon aku dah jumpak jalan penyelesaiannyaa.. Horayy!

Waktu aku dok godek2 google cari doodle muslimah yg cute2, aku jumpak satu doodle yg comel gila and aku pegi kat website tu. Teruih aku terpegun sbb kat situ pelukih kartun anime punya tempat. Memang banyak gila la yg terer2 melukih guna komputer ni upload dorang punya hasil karya kat situ. Aku pon sign up account sbb dh punya teruja. Apalagi? Experiment time la!

Aku bukannnya reti melukih bagai ni. Bakat melukih tu hampeh. 0% baq hang. Tapi aku just buad tulisan la macam yg kat header aku ni. Then tambah doodle. Awww! Menjadik wehh! Hahaha.. Alangkah gumbira gela! Teruih aku pon tukaq background, tambah beberapa widget nak bagi cute sikit blog. Muahaha!! Pueh hati bila tengok something yg cute depan mata n paling best my own blog yg cute! KAhkahkah! Perasannn!!

Ala, perempuan kan.. Mesti la suka hat yg cute2. Aku pon gitu gak. Oklah tu je nak kongsi. By the way website yg aku buad ni nama dia deviantART. Korang search la. Sign up dan pahtu pepandai korang la cipta apa yg patot. Yang mmg gela anime n pamdai melukih guna komputer sgtla digalakkan sign up. Boleh kembangkan korang punya bakat. Cuba jela. Tak rugi. K, adioss!

Review Buku FIXI Asrama by Muhammad Fatrim


Review seteruihnya tentang Buku FIXI tajuk Asrama by Muhammad Fatrim.


Buku ni tentang sorang remaja pompuan nama Dahlia yg bersekolah kat sekolah yg baguih. Kiranya dia ni budak Bijak la. Tapi dia takmau sekolah situ. Jenuh dia pujuk ayah dia nak tukaq sekolah. Ayah dia tak bagi la sbb dah elok2 sekolah baguih nk pindah buad apa. Tapi bila Dahlia libatkan atok dia, ayah dia terpaksa beralah.

Bila dah pindah, Dahlia ada la tiga orang roomates dan depa pon jadi geng. Ketua Dahlia la. Tapi asrama kat situ rupanya ada kes buli membuli ni. Ada geng yg dipanggil Queen ketua segala pembuli dn anak buahnya geng Princess. Bila tak tahan kena buli, Dahlia cadang nk balaih dendam. So, malam tu depa pon main spirit of the coin. Depa nak hapuskan ketua geng Queen nama Sarah. Sejak dari tu, memacam la perkara pelik jadi kat Dahlia ni. Sarah plak kena rasuk.

Dia ada classmate nama Maria yg selalu bagi dia amaran dn nasihat dia memacam. Tapi dia macam tak bape suka dn anggap Maria ni macam pelik dn suka nyebok. Dekat belakang asrama plak ada sebuah pokok yg kononnya dikatakan ada penunggu. Pakcik guard sekolah tu plak selalu bagi makan kt penunggu tu. Ayah sarah plak macam kenai dn rapat dgn pakcik guard tu. Dahlia macam tak suka sbb pakcik guard tu selalu tgok dia dgn bengis.

Dalam ni jugak ada bibit cintan cintun Dahlia dgn ketua pengawas sekolah tu. Sarah plak selalu kong sekolah dgn pakwe dia smpai satu hari tu dia betoi2 hilang entah ke mana. Pahtu plak ada rahsia terbongkaq mengenai pokok tu. Ada kena mngena dgn Dahlia semestinya. Baru dahlia tau mana hantu mana manusia. Hahaha.. Tapi ending dia paling takley balah. Aku nak gelak ke nak takut ke, aku pon tak pasti. Hihi..

Oleh itu aku bagi 4.3 bintang! Bole pegi beli sbb tak rugi. Aku jamin. Adios!

Friday, 11 July 2014

Review Buku FIXI Kacau by Ariff Adly


Hello! Aku nak buad review utk novel FIXI tajuk Kacau by Ariff Adly.


Cite dia tentang sekumpulan kawan yang suka sangat nak tengok hantu. Depa suka la macam duduk kat bangunan or rumah yang dah lama tak berpenghuni pahtu tunggu tengok kot jumpak hantu. Keje gelaa kan?? Tapi adventure apa! Hahaha.. One day, dorang pegi kat sebuah bangunan yg dulunya supermarket kot kalau tak silap aku. Depa punya pandai sangat pegi main spirit of the coin plak. Tau la menda tu ada syarat n pantang larang en? Nak jadikan cite dorang terlanggaq syarat hantu tu.

Sejak tu memang macam2 menda pelik menghantui depa. Setiap depa akan alami menda yang menakutkan. Hantu tu kacau setiap sorang. Sampai la menimbulkan kematian yang dasyat. Sejak tu memasing dah mula hidup dalam ketakutan dah dan tak senang duduk r. Yang disangka manusia, rupanya hantu. Haa! Tak ke seram? Ihihi. Menyesai apa semua pon tak guna dah. Disebalik semua ni ada misteri plak yang depa tak tau. Sapakah dalangnya? Jeng Jeng Jeng!

Bacala sendirik! Hahaha.. Serius aku cakap buku ni paling seram gelaa. Hampa baca hampa bole rasakan yg hampa dok dalam cite tu. Hampa rasa hantu tu kat sebelah hampa. Nasihat aku sapa yg lemah semangat tu jangan baca sorang2. Baca tempat yg ramai orang dan waktu siang. Sebab mmg SERAM!! Cara hantu2 ni kacau, cara kemaian yang dasyat. Fuhh! Cayala penulis buku ni. Syabas!! Tak nyesal langsung beli. Hahaha..

Aku bagi 4.8 bintang!! Beli now!!! Adios!

Thursday, 10 July 2014

Review buku FIXI Gantung by Nadia Khan


What's up guys? Harini aku nak buad review pasai novel2 terbitan Buku FIXI. Kalau korang nak tau apa tu Buku FIXI korang just boleh search google je. Banyak akan kuaq nty. Hihi.. Aku first time beli memang teruih jatuh cinta dan sanggup kumpui duit nak beli lagi. Rasa berbaloi. Haha



Buku first yg aku beli ialah Gantung by Nadia Khan. Buku ni pasai empat budak remaja lelaki yg nakal dn sosial. Dorang ni satu geng la. Dalam geng ni ada ketua dn ketua tu ialah Gibran. Gibran ni dia wujudkan satu peraturan dlm geng dorang yg diberi nama musketeer code. Dimana motto dia "no all for one, just one for all." Kiranya dorang takleh ada girlfriend tetap tapi skandal boleh dan depa berempat akan merasa skandal tersebut. Korang paham dak maksud aku? Hahaha.. Tak paham pn buad2 paham jela.

Si Gibran ni dah lama jatuh cinta kt sorang minah nama Farah. Tapi farah ni macam juai2 mahal memula. Garang konon. Lelama baru la mula melayan dan suka. Si kawan baik farah ni pulak syok kat Gibran. Dan dia jenih psiko gela. Pelik. Bila si Gibran ni dah dapat Farah, dia macam taknak kongsi la dengan member2 yg lain. Sayang la katakan. Padahal dia sendirik yg buad peraturan gitu. Dia sorok la hubungan dia dengan Farah ni. Tapi si kawan farah ni dapat tau dan dia p habaq kat tiga orang lagi. Dia kata Gibran khianat depa la sbb takmau kongsi Farah. Siap main ugut2 lagi.

Yang paling best sekali ialah kawan2 Gibran ni tak marah pon dan depa paham. Depa kasi can la kat Gibran dgn Farah. Depa plak berpakat nak kenakan si kawan farah yg dok ugut2 tu. Depa buad something yg memang agak kejam la. Sampai si kawan farah tu gantung diri. Start pada situ la hidup depa ni penuh dgn ketakutan, kekadang depa gado. Dan aku sebenaqnya tak sangka ending dia macam tu. Selebihnya korang kena baca sendirik la. Baru feel!

Memang superb la baq hang. Bukannya seram semata-mata. Dia masukkan pelbagai unsuq dalam ni. Bila gabung perghh! Syabas kpd penulis. Aku rasa korang pon takkan expect ending dia mcm tu. Korang memang tak bole nak skip sikit pon. Korang jadi nak tau lepaih tu apa apa dan apa. Kiranya nonstop baca satg. HAhaha.. Aku kasik 4.4 bintang!! Dah g beli. Adios!

Tuesday, 1 July 2014

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2014



Haii! Apa habaq? Semoga sehat selalu dn semoga takdak jerawat di muka yg tumbuh. Wahaha. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan semuaaa!! Yay! Alhamdulillah aku dapat lagi sambut bulan ramadhan pd tahun ni. Maafla ramadhan keempat baru dapat update blog ni haa.

So how's your day? Macam mana persediaan bulan puasa korang tahun ni? Masih tidoq lepaih sahur kah? Masih malaih untuk pegi terawih kah? Masih suka membuta sampai petang dgn alasan penat berpuasa kah? Masih membaziaq membeli se tan makanan di bazar ramadhan kah? Masih tidak membuka al-Quran dan membacanya kah? Masih tidak mampu menjaga mata daripada melihat menda yang tidak elokkah? Masih tidak dapat menjaga mulut daripada mengumpat, memfitnah, mengejek dn mengutuk kah? Kah? Kah? Kahkahkahkah.. Apalagi kah?



OK! Maaf bergurau ja. Meh kita ke arah positif la ye dok? Seperti tahun yang sebelum-sebelum ni, bila bulan puasa tiba mesti pakat ramai menanam azam utk puasa penuh, khatam al-Quran, tak tinggai terawih dn memacam lagi perkara yg baik. Alhamdulillah. Ada yg azam tu kesampaian tapi ada jgak tak kesampaian. Papepon dah berazam, maksud dh berniat dlm hati tu dah dikira baguih dah tu. Sampai tak sampai tu lain cita la. Tengok usaha memasing la jugak macam mana cara utk capai azam tu kan. Hihi..

Ok, akhir kata semoga ramadhan kita pada tahun ini penuh dengan keberkatan dan semoga kita dapat banyakkan amal ibadat dn dapat mengawal nasfu yg tak baik. Peace!