Saturday, 17 January 2015

Review Buku FIXI Gelap by Ariff Adly


Hoit! LAma tak buad review buku kan? Yela dah lama jugak tak beli bukunyaa.. So harini aku nak review buku Fixi tajuk Gelap by Ariff Adly. Untuk korang pya info, kalau korang nak tau la,sebelum ni aku ada buad review utk buku Kacau dari penulih yg sama jugak. Dan entri tu paling byk orang view. Hahahaha! Jadi bila penulih ni tulih buku baru, aku pon kena beli la sbb buku dia yg sebelum ni besttt! So, here we go!


Buku ni tentang tujuh orang kawan yg akan berparty utk setiap tahun. Kiranya akan ikot giliran la sorang2 cadangkan tempat mana yg akan depa pegi utk berparty. Kali ni si Adi yg atuqkan tempat utk depa berparty. Sebenaqnya depa ni 6 orang sahabat  ja iaitu Anip, Adi, Ed, Eva, Atirah dan Sheqa. Pahtu Anip ni couple dgn Dawi. So,Dawi ni kiranya baru masuk sekali la sebagai kawan depa. Paling terbaru si Maya iaitu awek Adi yg depa semua baru kenai waktu nak berparty dekat tempat yg Adi cadangkan. Tempat parti kira mcm sebuah rumah dlm hutan yg ada ayaq terjun. Camtula klau tak silap aku.

Pahtu dah kenai2 apa semua, dah terjun mandi kat ayaq terjun apa semua, parti pon bermula la. Si Adi ni buad peraturan yg utk party kali ni takdak sapa bole pegang phone..Phone tu Adi kunci dlm peti besi. Kiranya takmau ada gangguan dari orang luaqla. Adi ni cuma bagi walkie talkie utk depa hubung antara depa-depa ja. Depa ni kira sosial gelaa la. Amalkan seks bebas. Kecuali Dawi, Sheqa n Tirah. So,waktu si Adi dgn Maya ni tengah dok nak bermadu asmara, tetiba ada orang serang depa. Adi ni bergaduh la dgn orang jahat tu then suruh Maya mintak tolong dekat kengkawan yg lain.

Anip dgn Ed pon bila dgaq Maya cita lagu tu, depa teruih p cari Adi dalam hutan. Jumpak2 keadaan Adi terok gelaa baq hg! Dia kena bunuh. Depa trkejut gela la dn tak sangka ada orang sanggup bunuh Adi dgn cara mcm tu. Depa pon bwak Adi balik umah. Semua terkejut terutama Maya. Yela,pakwe dia mati kan. Kesiannn.. Then semua rasa tak selamat dh. Depa  nk tepon polis tapi ada orang dah hancuqkan handphone2 depa. Pahtu semua jadi tak tentu arah la. Ada yg nampak hantu kat pokok la, apala. Pahtu sorang2 kena bunuhh dlm keadaan yg ngeri.

Semua kena bunuh dgn cara yg berbeza. Sejak tu la satu persatu rahsia depa waktu sekolah menengah dulu terbongkaq. Depa ada musuh ka? Sapa dalang dia? Siapa yg jahat? Siapa mangsa? Siapa Nadiah? Nadiah ke  pembunuh dia? Betoi ka ada hantu kat situ? Semua mati ke atau ada yg tertinggal? Jeng Jeng Jeng!!!! Suspen dak?? Nak tau perabih p beli la woiii!! Ngeri tau bacaa. Tapi honestly aku kena jujuq la yg aku lebih sukakan buku Kacau lagi. Buku Kacau mmg bgi impak yg besaq kat aku. Buku ni pon not bad. 

Aku bagi 3.8 bintang! Dah pegi beli. Adioss!

Thursday, 8 January 2015

Album 1989


Guysss!! Hello guysss!! Hahahaha! Gelaa arh lama betoi tak post entry baru. Bukan busy, tapi kat sini takdak wifi. Payah benoo nk update. Sekarang aku nak cite pasai album baru my sister, Taylor Swift semestinya!! Album ni dh kuaq lama dh, 27 October 2014 yg lepaih. Tapi baru harini aku nk tulih. OK,kita straight to the point! Album ni tajuk 1989, iaitu tahun Taylor lahir dn ia merupakan album kelima Taylor Swift. Dalam album ni ada 13 lagu semuanya. Meh tengok tajuk2 dia.


Welcome To New York
Blank Space
Style
Out Of The Woods
All You Had To Do Was Stay
Shake It Off
I Wish You Would
Bad Blood
Wildest Dreams
How You Get The Girl
This Love
I Know Places
Clean

Apa yg aku bole habaq, album ni mmg superb!! Semua lagu best2 dn sedap2. Lagu Taylor mana penah tak sedap beb! Maksud dia pon menusuk. Hahaha. Oh, kalau korang yg taktau lg, aku nak bagitau ni. Taylor dulu lagu2 dia semua country songs. Lani, Taylor buad album full lagu pop je semu. So mmg rancak la cite dia. Siyez best. Korang kena dengaq weh. Aku nak beli album tapi tak kesampaian. Duit takdakkk! Uwaaa! Ada dua jenih album. Satu yg besa ja. Satu lagi yg deluxe punya. Hat deluxe punya ni dia ada bagi gambaq polaroid taylor free. Hang bayangkan la perasaan aku! Betapa berkecamuknyaa lahaiiii! EEEeeeeee!! Aku nak sangat tau!

Tapi nk buad cane kn, takdak rezeki. huh! Ok,itu je. Korang jangan lupa dengaq. Aku berani jamin korang akan suka. Terutama golongan perempuan sbb lirik2 dia  tu akn buad korang meroyan sensorang. Hahahaha! k,Chiao!

Tuesday, 19 August 2014

Shake It Off - Taylor Swift (Lyrics)


Yay! Lagu baru Taylor Swift woii! Hihihi.. Lagu ni lain dari yang lain. Lagu dia catchy gituuu. Korang tengokla video music dia. Korang akn dapat tgok Taylor Swift dok terkinja-kinja shake it off semua dengan cara paling comellll!! Aku suka video niii.. hahhaha.. Enjoy yaww!



I stay up too late
Got nothing in my brain
That's what people say
That's what people say
I go on too many dates
But I can't make them stay
At least that's what people say
That's what people say

But I keep cruising
Can't stop, won't stop moving
It's like I got this music
In my mind, saying it's gonna be alright

Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
Shake it off, Shake it off

Heartbreakers is gonna break, break, break, break, break
And I think it's gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
Shake it off, Shake it off

I never miss a beat
I'm lighting up my feet
And that's what they don't see
That's what they don't see
I'm dancing on my own
I make the moves as fast as I go
And that's what they don't know
That's what they don't know

But I keep cruising
Can't stop, won't stop moving
It's like I got this music
In my mind, saying it's gonna be alright

Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
Shake it off, Shake it off

Heartbreakers is gonna break, break, break, break, break
And I think it's gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
Shake it off, Shake it off


Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off

Hey, hey, hey
Just think while you been getting down and out about the liars
And the dirty dirty cheats of the world
You could have been getting down to this sick beat

My ex man brought his new girlfriend
She's like oh my god
But I'm just gonna shake
And to the fella over there with the hella good hair
Won't you come on over baby we could shake, shake, shake

Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby I'm just gonna shake, shake, shake,shake,shake
Shake it off. Shake it off

Heartbreakers is gonna break, break, break, break, break
And I think it's gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake
Shake it off, Shake it off

Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off

Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off


Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off
Shake it off

Tuesday, 5 August 2014

Tips Stalk Twitter Jangan Sampai Kantoi


Yo, aweks solehah dan pakwes soleh sekalian! Amacam cuti raya? Best tak korang?? Jadi la tu dpt cuti seminggu. Rasanya belum terlambat kot aku nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri kat semua umat Islam seluruh dunia. Kih3. Harini aku nak kongsi tips macam mana nak stalk seseorang tu tanpa kantoi.

Tak dapat diselindung lagi majoriti semua orang pon suka stalk kehidupan orang lain. Tetambah orang tu orang yg kita suka or sayang or musuh or kawan lama or yg takdak kena mengena pon kekadang kita stalk. Tapi kekadang tu kita macam tersilap sikit ja habeh kantoi yg kita stalk dia. Aku selalu jadi dah. Stalk twitter orang, terfavourite la,terfollow la. Ase macam nak nyorok masuk gua ooo.. malu ngat aih bila terkantoi. Haha. Oh,ya! Sebelum terlupa aku nak share tips ni utk stalk twitter je eh.

Pegang phone guna tangan kiri

Haa! Waktu hampa stalk seseorang tu pastikan hampa tak lupa nak tukaq tangan kiri dan scroll guna ibu jari kiri. Yela,butang favourite n butang follow kan belah kanan. So bila korang guna tangan kiri korang dapat elakkan drpd terfavourite atau terfollow orang tu.

Buad account private yg baru

Hat ni khas utk orang yg privatekn account twitter depa. Harini hmpa stalk elok ja. Tetiba esoknya orang tu dh protect akaun dia. Macam tau2 ja hampa stalk. Kah3. So caranya hampa buad account twitter yg baru dan pastikan hampa pon protect account jgak. Sebelum hampa follow dia,jangan bagi nampak sgt yg tu account yg baru buad. Nanty depa was2 nak accept follower request. Boh gambaq orang betoi, jgn amik gambaq kartun or artis. Curi la gambaq mak atau ayah hampa waktu muda mudi dulu ka. Hakhak. Then hampa tweet la banyak2 atleast smpai beratuih tweet. Orang lain bukan bole tgok tweet2 hampa pon sbb hampa protect. Follow orang bebanyak gak. Follower sikit takpa. Tak jadi masalah. Then bila account tu agak kukuh dh p follow orang yg hampa nak stalk tu. Kalau depa accept alhamdulillah la. Kalau depa tak follow hampa balik, itu baguih! Kalau depa follow,hampa reject. Jgn accept ye. Bukan depa egt pon yg depa penah antaq follower request kat hampa. Lepaih tu hampa bole stalk dgn aman guna tangan kanan pon takpa!! Sebab account hampa protect. Kalau hampa favourite ka, tweet pape kat orang tu pon depa takkan nampak. Takkan dapat notification. Tu la gunanya protect account. Hampa bole tweet dgn depa hari2 tanpa depa tau dan nampak. Hahaha.. syaratnya jgn accept follower request depa n kena protect account hampala.

Jangan perli, jangan cakap kat tempat lain 

Maksud dia kat sini, bila hampa dah stalk orang tu hampa toksah dok gatai nak perli2 tweet2 dia. Toksah bagi nampak yg hampa stalk dia. Mungkin hampa rasa orang tu taktau tapi mcam mana kalau orang tu pon dalam diam stalk hampa? Takpon ada orang lain yg bermulut jahat pegi report ka bila nampak tweet hampa tu. Haaa! Tak ke naya. So bila dah stalk tu dok diam ja buad macam hampa taktau pape. Jangan dok perli atau cakap pasai apa menda yg orang tu tweet. Sama ada kat memana laman sosial pon tau. Egt tu kalau taknak kantoi. Lainla kalau korang mmg nak orang tu tau korang stalk dia.

Okayy! Setakat tu dulu tips utk stalk tanpa kantoi. Lepaih ni kalau aku ada tips lain aku tambah naa.. cuba jgn tak cuba. Hihi. Adios!

Friday, 18 July 2014

Lelaki Tough? Biasa pon ok.



Oit! Hehe.. Cane hidup? Ada kemajuan tak? Dah ada impian hidup ke belom? Or masih tercari-cari identiti diri sendiri? Wakaka! Ok, saje je nk mukadimah dia buad macam iklan sikit. Huwa3.. Hari ni aku nak cakap pasai lelaki yang Tough! Zaman la ni orang pakat panggil Sado.

Dulu aku taktau pon maksud sado ni hape menda. So, aku tya orang. Dia habaq tough. Baru la aku tau. Tapi aku lebih suka sebot tough sebab baru nampak macam gah sikit. Sado macam nama sejenis gula-gula ja. Macam nak makan plak. Kwang3.. Tapi suka hati ikot sedap rasa korang la nak panggil apa pon kan.

Dari pemerhatian aku ramai pompuan sekarang ni demand gila nak laki yg badan ketak2 ketui2 ada six packs muscle pa menda tula. Tapi tak semua. Ada yg geliiiii! Aku ada sorang kawan yg geli tengok badan laki ketoi2. Ok, tak kesahla. Keinginan masing2. Ye, aku paham sedap mata memandang pemandangan ketak2 itu. Kalau nampak urat timbui kat tangan orang lelaki ni pon dh macam..... Waaaaa! Bhahahaha.. Ni apatah lagi muscle. Ye dok?

Aku mengaku la aku pon suka gak tengok laki tough ni. Tapi!!! Depends la jenih tough yg lagu mana. Bagi aku, jenih tough yg aku suka ialah yg tahap sederhana ja. Contoh


Justin Bieber



Liam Hemsworth



Zac Efron



Beau Mirchoff



David Franco



Taylor Lautner

Haaaa!! Semua jejaka diataih adalah yg memiliki badan yg tough tahap sederhana. Hahaha.. Aku taknak la noh gambaq dorang tak pakai baju kan. Satg tercemaq la blog aku ni. Kalau nak tengok search la sendiri. Seriously, tahap yg macam depa2 ni cukup la. Dah ok dah. Tak payah sampai badan macam Body Builder tu. BADAN MACAM THE ROCK SANGAT TURN OFF. Wahahaa! Geli la tengok badan macam The Rock atau body builder yg terlampau berketui-ketui. Ase macam......euwwwww~ Geli geli geli~

Hahahaa.. Itu aku punya pendapat ja. Kalau hampa rasa ok, okla. Terpulang la. Tapi ikhlas dari hati aku cakap, kalau hati dah sayang, kuruih kering macam mana pon sayang jugak. Gemok tembam pon sayang jugak. Takdaknya nak memilih-milih sangat. Memang terima ja kalau dah sayang tu. Lagipon laki yg tough ni akan menarik minat ramai perempuan dan korang akan berhadapan dgn ramai saingan. Pahtu kalau perempuan tu ramai lagi cantik cun melecun aku akan rasa insecure. Lelaki tu pulak rasa dia hensem ramai peminat lagi aku ni tauk tepi ja. Menyampahh! Hahaha. Ok, iu je. Adios!

Monday, 14 July 2014

Lyrics Cry - Rihanna


I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truly
But at the time it didn't mean a thing

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

Did it happen when we first kissed?
'cause it's hurting me to let it go
Maybe 'cause we spent so much time
And I know that it's no more
I should've never let you hold me baby
Maybe why I'm sad to see us apart
I didn't give to you on purpose
Can't figure out how you stole my heart

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

How did I get here with you, I'll never know?
I never meant to let it get so, personal
And after all I tried to do, to stay away from loving you
I'm broken hearted, I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

[x2]
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

All my life...